rakan-rakan sampul gula-gula

Monday, April 26, 2010

saat indah bertiga

gambar sekadar hiasan... upss... gambar bdk sek menengah lak... salah... yg bawah ni baru betol n sesuai dengan entry....


gambar sekadar hiasan.. anak sape la nie...pinjam ye gambar..

hah, jangan korang salah anggap pulak perkataan bertiga tu.. huhu...

actually, aku nak citer sikit pasal kenangan aku time sekolah rendah dulu.... aku ada 2 org sahabat baik yg boleh dkatekan susah senang bersama.. da name pun sahabat kan..?? erm, tentu korang pon ade gak kan sahabat baik??? walaupun kiteorang tidak sama darisegi latar belakang or perangai n pendapat, tapi kiteorang tetap boleh kamceng....

kenagan yang aku xleh lupa saat kite org bersama.....time basah lencun gare-gare hujan lebat. time ni kite org nak pergi ke sekolah agama selepas tamat sekolah kebangsaan, disebabkan sek agama tu xberapa jauh dari sek kebangsaan, kira2 dalam 600 hingga 700 meter, jadi dah menjadi lumrah dalam kehidupan kite org berjalan kaki terus pergi sek agama selepas tamat sek kbgsaan.... jadi xde la penat nak ulang alik dari rumah lagi pun mase yang ade terlalu singkat untuk kite org balik rumah.... rumah dah la jauh lak 2....


nak dijadikan cerite, hujan lebat-selebatnye turun waktu 2.. tgok jam da nak waktu balik sek kbgsaan, kiteorg pon ape lagi.. berbincang n wat keputusan untuk tunggu sampai hujan reda.. pas2 barulah gerak pergi ke sek agama.. tapi malangnye time balik pon hujan xreda-reda gak... dah la time 2 sek agama ade pekse....jd kite org xleh la lmbat.. nak xnak kene redah gak... nak buat macam mana, kite org memang pejalan kaki yang setia.. tak macam segelinter bdk2 yang mak bapaknye datang amek n hantar pakai keter besar-besar lagi....jadi sesi redah-meredah da start... huhu, memg time 2 basah lencun abes.. pas2 sampai kat tepi jalan, kiteorg nampak ade kelopak air jd kite org hindar la.. xsangka ade kerete lalu n langgar kelopak air 2... pergh.... sadis giler kene simbah ngan air kotor... yang part xleh bla.. time kite org nak kene simbah ngn air kotor 2 sempat lak kite org berpelukkan, konon ble pelok-pelok xkne la air kotor tu agaknye... hahaha..bengong.... biase la bdk2.....

sampai jek sek agama, kite org xpike hal lain selain nak pergi tandas yg terdekat untuk perah kain memasing sambil membersihkan badan yang dah terkene air kotor... huhu.. tandas surau la menjadi mangsa sesi perah-memerah tu dijalankan... cikgu yang ade kat dalam tu pon maklom ngn keadaan kite org.... setel jek sesi perah-memerah, kite org pon ape lagi masok la kedalam kelas letak beg n ampai buku2 yg da basah tu supaya kering kene kipas... dalam keadaan angin kencang n tempias hujan+baju n badan yang basah... kesejukkan menusuk sampai ke tulang.. salah sorang member aku ckp "ni kalo pekene air milo panas kat kantin syok gak..." memang syok.. minum air panas sambil menunggu baju yang basah kat badan mengering sendiri...tanpa berlengah kite org pon ambik la beg duet kat dalam beg... tgok2 duit kite org xcukop nak beli air masing2... jadi dengan kepintaran yg ade kite org campur duet memasing untuk berkongsi air secawan.

tapi...... 20sen+10sen+50sen= RM0.80.. harga air milo panas 1hinggit jd xcukop lg 20sen... huhu xde harapan.... jd kite org cadang mintak air sky juice suam jek la, free pon free.... dlm perjalanan ke kantin huhu.. dengan izin Allah, kiteorang ternampak ade duet 20sen kat tepi rumput... erm aku pon dengan gembiranye ambik la... huhu kite org da tersenyum lebar jek.... tp terlintas kat kpale otak sorang member aku yg agak alim ni...."weh, korang.. xdose ke kite amek hak yang bukan kite punye???" jeng..jeng..jeng... soalan itu betol2 membantotkan kebahagiaan yg terpancar kat senyuman yang kite org lemparkan... pastu member aku lg sorg berhujah da mcm perbahasan lak aku tgok..."tp masalahnye duet 2 da tselepuk kat situ xde sape punye la.. n lagi pon Allah nak bg kite rezeki agaknye..." dah sudah aku ckp... bahas cam komfem n konfiden jek tapi leh pakai agaknye..... tanpa membuang masa yang sebenarnye memang da xde mase pon... kite org membuat keputusan untuk meminjam dulu duet tu... n nati kite orang akan ganti semula.... jadi xla bgadoh bdk 2 ekor tu....


Hush!!! bestnye dapat bli secawan air milo panas kegemaran kite org yg berharga 1hinggit...... n kite org ambil lagi secawan air suam yg harganye free jek... ape lg, kiteorg pon berkongsi la air tu..... secara xsengaja keadaan kiteorg yang sanggup berkongsi senang n susah dilihat oleh pakcik kebun kat situ... huhu pakcik kebun tu pon sebenarnye baik ngn kiteorg... n die datang kat kiteorg die ckp"korang nie..memg kamceng sampai minum pon secawan... pastu die hadiahkan secawan milo panas kat kiteorg... fuh... bersyukur yang teramat..... hanya Allah jek yang mampu balas budi baik pakcik kebun tu....


sekian tamat.....


actually, ade lg tp cukop la sampai sini dulu... kalo cite banyak2 nati korang bosan lak ngn citer aku ni...... huhuhu


khas buat sahabat 2 ekor tu: farah n hidayah......

Saturday, April 24, 2010

Scorpions – Sting In The Tail (2010) New Album *Update


Album Info:
Released: March 19 , 2010
Recorded: 2009
Genre: Heavy metal, Rock
Size: 67.8 MB
Label: Universal

Track List:
1. Raised On Rock
2. Sting In The Tail
3. Slave Me
4. The Good Die Young
5. No Limit
6. Rock Zone
7. Lorelei
8. Turn You On
9. Sly
10.Spirit Of Rock
11.The Best Is Yet To Come

Download Link:
http://www.mediafire.com/?om244jmmty5

Marco Polo And Ruste Juxx – The Exxecution (2010) New Album Mediafire Link


Album Info:
Label: Hip Hop
Genre: Duck Down
Quality: VBR kbps
Time: 46:36 min
Size: 59,1 MB

Track List:
01. The Exxecution Intro (Feat. DJ Revolution)
02. Death Penalty (Feat. DJ Revolution)
03. Rearview
04. Take Money (Feat Rock from Heltah Skeltah & Freddie Foxxx)
05. I Am on it
06. Lets Take A Sec (Feat Black Moon)
07. Bread on Ya Head
08. Wings on Your Back
09. Nobody
10. Fuckin Wit A Gangster (Feat Sean Price)
11. Watch Yo Step
12. You Cant Stop Me

Download Link:
http://www.mediafire.com/?tmzghhzwttx
or
http://www.megaupload.com/?d=MARG8422

Survival of the Dead DVDRip (2009) avi Mediafire Links


Synopsis:
On an island off the coast of North America, local residents simultaneously fight a zombie epidemic while hoping for a cure to return their un-dead relatives back to their human state.

Genre:Horror

Download Link:
(AVI 700 MB)
part 1 - http://www.mediafire.com/?dyjzzjhx10d
part 2 - http://www.mediafire.com/?utzedywzk0w
part 3 - http://www.mediafire.com/?j2im1l53gi1
part 4 - http://www.mediafire.com/?bmy371y0uod
or
http://www.megaupload.com/?d=9OMMC0UZ

Zombies Of Mass Destruction DVDRip (2009) avi Mediafire Links


Synopsis:
An idyllic island town is under attack by that most invasive of pests: zombies! Port Gamble is being overrun with braineaters, and the people seem powerless to stave them off. But wait, a rag tag band of rebels is trying to turn the side and push the invading hoards of undead back. It sounds familiar, sure, but this time stereotypes are on parade (and parody) in a retake of zombie thriller. We have the ful compliment of cinematic shorthand, including the closeted small town boy who has gone to the city and returns with his pushy boyfriend in tow; the angry, hard-working, heavy-accented, immigrand from a Muslim country who is overprotective of his beautiful daughter, the hippie peacenik environmentalist, the fire and brimstone reverend who hates everything you’d expect him to, and many more. Enter the zombies. Gore aounds (really abounds) and send-up of zombie movie clich├ęs where no subculture escapte unscathed.-http://www.imdb.com/title/tt1134674/

Genre:
Comedy | Horror



Download Link:
(AVI 700 MB)
part 1 - http://www.mediafire.com/?zneyybmdm1a
part 2 - http://www.mediafire.com/?cnzkhmykyom
part 3 - http://www.mediafire.com/?o0zdmnzmyhn
part 4 - http://www.mediafire.com/?nylq4wyknj1
or
http://www.megaupload.com/?d=PP1EL0ZK

Workshop: The Making of a JB Anthology




A city isn't just a collection of buildings and people, of course; it is also a collection of stories. Most of the major cities of the world have inspired anthologies that show -- in fictional, essay or verse form -- how each metropolis has shaped the imagination of writers. Examples are the Time Out Book of London Short Stories (1998), Writing New York (2008), and Malaysia's very own Urban Odysseys: KL Stories (2009). Has the time come for JB to have its own anthology?

The Making of a JB Anthology is a workshop programmed and conducted by Amir Muhamad and presented by JOHO and Matahari Books.

The purpose of the workshop is to encourage writers to come up with stories set in, and related to, the JB experience, and to show how these experiences might be similar to, or different from, those of other cities. If there is enough interest, an entire book can be published, using the successful participants as the core team of writers. The workshop and stories will be bilingual / dwibahasa.

The workshop will be divided into 3 parts
Looking at examples of 'city stories' set in other parts of the world; discussions of how actual spaces and incidents can inspire fiction; also suggestions on crafting personal essays. (90 minutes)The participants will work on the first draft of their own stories, with specific guidelines, which can be fiction or non-fiction. (120 minutes)The participants present their drafts to the rest of the group for feedback and discussion. (90 minutes).
Who Should Take Part
People who write, or want to write. And who have experienced JB, or parts of JB, well enough to have stories to tell.

Each participants must bring:
1. Paper & pen or laptop
2. Digital still camera / handphone that can take pictures
3. An active imagination

Duration: 5 hours (12pm - 5pm)
Group Size: 20 people
Date: May 30, 2010
Location: Lost Malaya
Price: RM50 prior to event / RM60 at the door

If you are interested to attend this workshop, please email to us at johobaru@gmail.com with your details before May 25, 2010.

Amir Muhammad


Amir Muhammad is a writer and independent filmmaker based in Kuala Lumpur. He was educated at the University of East Anglia and has been writing for Malaysian print media since the age of 14, notably the New Straits Times.

In year 2000, he wrote and directed Malaysia's first DV feature: Lips to Lips. Some of his works have also been featured in a number of international film festivals including the Sundance Film Festival and the Berlin International Film Festival. The most notable is The Big Durian. A full retrospective of his work was screened at the 2008 Pesaro Film Festival, Italy.

He started publishing non-fiction books in 2007 under his company Matahari Books and is taking a break from film-making.

from :JOHO
supported by: sampul gula-gula

hal best kat JOHOr....

Life of a Fighter, a photo exhibition
When: April 2 to May 1, 2010
Where: Lost Malaya, Johor Bahru

Junk Sale
When: April 23, 2010
Where: Plaza Sentosa
Time: 6pm to 11.30pm













IMCE 2010 Iskandar Malaysia Career EXPO
When: April 24 & 25, 2010
Where: EXPO Hall, Danga City Mall, Johor Bahru

Jog-Walk-Wheelathon & Mini Karnival
When: April 25, 2010
Where: Spastic Children’s Association of Johor, Jalan Dato Menteri, Johor Bahru
Time: 8am to 1pm
Organizer:The Spastic Children’s Association of Johor

Cuti-cuti 1Malaysia Travel Fair
When: April 27 & 28 , 2010
Where: City Square, Johor Bahru
Time: 10am-10pm

Iskandar Malaysia Open Day
When: May 1 & 2, 2010
Where: IOI Mall, Kulai
Time: 10am - 9pm

GP Joran Bagus 2010 - Fishing Grand Prix (Sungai Lurus)
When: May 16, 2010
Where: Sungai Lurus, Senggarang
Time: 8am - 1pm
Organizer: Joran Bagus Sdn. Bhd.
Contact: Mr. Wahid Bin Mohd. (Hp: 013-708 7576) / Mr. Hafiz Bin Idris (Hp: 017-738 4108)
email: info@joranbagus.com.my
website: http://joranbagus.com.my/

GP Joran Bagus Fishing Competition (Pantai Sekakap)
When: May 23, 2010
Where: Pantai Sekakap, Johor
Time: 8am - 1pm
Organizer: Joran Bagus Sdn. Bhd.
Contact: Mr. Wahid Bin Mohd. (Hp: 013-708 7576) / Mr. Hafiz Bin Idris (Hp: 017-738 4108)
email: info@joranbagus.com.my
website: http://joranbagus.com.my/

Thursday, April 22, 2010

Events di Johor


Culture Hot Spot

When: March 1 - October 31, 2010
Where: Leggaran Segget (JB Bazaar - In Front of MARA Building)
Time: 6pm - 12am (Every Friday, Saturday and Sunday)
Organizer: The National Department For Culture & Arts, State of Johor
Contact: Mdm. Surani Binti Haji Nasir
Email: surani@jkkn.gov.my

Malaysia Rally 2010 (FIA Asia Pacific Rally Championship)
When: April 24 & 25, 2010
Where: Johor Bahru - Kota Tinggi, Johor
Organizer: Johor State Government, Johor Tourism Department, Wheel Sports Management
Email: info@johortourism.com.my
Website: http://www.tourismjohor.com

Bangsawan
When: April 30, 2010
Where: Dewan Jubli Dataran Majis Perbandaran Johor Bahru
Time: 8.30pm - 10.30pm
Organizer: Johor Culture & Arts Department

Tanjung Balau Festival
When: May 1, 2010
Where: Pusat Peranginan Pantai Tanjung Balau
email: kejora@kejora.gov.my

Air Papan Festival
When: May 1, 2010
Where: Air Papan, Mersing
Organizer: Mersing District Council

Asian Judo Championship
When: May 4-6, 2010
Organizer: Johor Sports Council, Johor Judo Association

The Eco Fest Johor 2010 (4x4)
When: May 15 & 16, 2010
Organizer: Desaru Golden Beach Hotel
email: desaru@po.jaring.my
website: www.desaruresort.com

Malaysia Amateur Open 2010
When: May 20-23, 2010
Where: Tanjong Puteri Golf Resort
Organizer: Malaysia Golf Asociation

Sail Malaysia "Passage to the East" 2010
When: May 24-30, 2010
Where: Danga Bay Desaru
Organizer: Passion Asia, Johor Tourism Department
Phone: 07-2249960

Monday, April 19, 2010

free T-shirt netQueen untuk ladies bloger only....!!! (Limited Edition)

hai sume.....
entry kali ni, anazeyy nak promot sikit tentang benda baik punye dari netQueen = permaisuri jaring.... hahaha....khas buat para2 ladies yang lagi cantik + menawan + bloger untuk menyertai netQueen dan merebut peluang memiliki T-shirt percuma edisi terhad netQueen hanya bagi stiap 100 pendaftaran pertama sebagai ahli netQueen sahaja!!! Wow!!! tunggu ape lagi? jangan buang mase sebab anda mungkin terlepas peluang sekiranya terlewat....!!!


clik banner netQueen di atas untuk pendaftaran.. segera rebut peluang yang ada!!!!!

selain itu, blog ini juga memaparkan topik2 yang menarik seperti tips2 yang sesuai untuk dipakai oleh kaum hawa... huhuhu syok! even blog nie still baru lagi tapi memang mmantoOpp!!!

syarat2 yang perlu korang lakukan

1- Daftar sebagai ahli netQueen disini.

*Activation code akan dihantar ke email anda. Sila semak email.

2- Masukkan blog ini ke Blog List anda.

3- Buat satu entry tentang netQueen.

4- Letakkan gambar banner netQueen di side bar & link back


5- Promotekan netQueen kepada 5 rakan blog anda.

6- Tinggalkan komen anda disini dengan mengatakan
"Saya Telah Laksanakan Kesemua Syarat Yang Diberikan dan kini saya adalah rakan
netQueen" berserta alamat blog anda

sungguh mudah.... jadi jangan berlengah lagi jom clik netQueen


Thankz.... sesangat kat akak dahlia yang memberi informasi netQueen ni kat aku.....erm... member2 bloger.. aku da inform tentang netQueen nie... harap2 da cukop syarat n leh dapat limited edition T-shirt dari netQueen hahaha.......

Thursday, April 15, 2010

aku dan KELAB VOLKWAGEN KLASIK SELANGOR


huhuhu...KOMBI!!!!









pergh! aku minat giler kat kombi volkwagen nie.. hasrat di hati nak beli satu..tapi duit lak xde,huhuhu... tengah kopak giler... fikir camne nak dapatkan duet untuk beli kombi kesayangan...herm..... ops.. lupe lak nak cter pasal kelab volkwagen klasik Selangor...


Warna-warni Kelab Volkswagen Klasik Selangor

Suatu ketika dahulu, kewujudan kenderaan volkswagen menjadi satu fenomena yang melanda seluruh dunia. Terkenal dengan keunikan reka bentuknya yang memukau setiap mata memandang, volkswagen hadir mengubah dunia yang pada ketika itu para pengeluar lain berlumba-lumba membina kenderaan yang lebih selesa dan moden.

Sejak ia direka sekitar tahun 30’an, volkswagen berkembang sebagai sebuah kenderaan yang pada asalnya direka bagi kegunaan lasak tentera Jerman untuk berperang menjadi sebuah kenderaan keluarga yang sangat ekonomik.

Volkswagen pada asalnya dikeluarkan di Wolfsburg, Jerman yang mana dikuasakan dengan enjin yang sangat berbeza daripada kenderaan-kenderaan lain ketika itu iaitu tidak dijana dengan air (air cooled) sebagai penyejuk enjin. Mekanisme inilah yang membuatkan volkswagen menjadi kegilaan semua orang pada waktu itu.

Volkswagen menempa nama sebagai salah sebuah pengeluar terunggul dunia dengan memecahkan rekod pengeluarannya dan tidak hairanlah banyak kilang-kilang pemasangan volkswagen didirikan di luar daripada Jerman seperti di Mexico, Brazil, Australia, Indonesia dan banyak negara-negara lain lagi.

Di negara kita Malaysia, volkswagen mula-mula digunakan sekitar awal 50’an. Melalui tontonan filem-filem lama seperti filem Allahyarham P. Ramlee, terdapat banyak kenderaan volkswagen berada di jalan raya ketika itu.

Sehingga kini, dianggarkan terdapat lebih kurang 5,000 buah kenderaan volkswagen masih berada di jalan raya di negara ini. Volkswagen pada masa ini boleh diklasifikasikan sebagai kenderaan klasik sesungguhnya mempunyai nilai sentimental kepada pemiliknya. Rata-rata pemiliknya mempunyai sejarah tersendiri terutama memori suka-duka yang segar dalam ingatan bersama kenderaan tersebut. Malahan, sayangnya pemilik pada volkswagen mereka, pemiliknya sanggup berhabisan ribuan ringgit untuk memberi sentuhan yang menarik dan mendapatkan alat-alat ganti yang semakin sukar didapati semata-mata untuk menjadikan kereta volkswagen mereka selesa dipandu di atas jalan raya.

Memiliki volkswagen menjadi kebanggaan pemiliknya dan walaupun telah dimakan usia, ia tetap asli dan tiada kereta sepopularnya hingga tercatat sebagai kereta paling laris jualannya di dunia dengan reka bentuk yang tidak berubah selama 57 tahun.

Selain daripada enjinnya yang tidak dijana dengan bantuan air, enjin volkswagen berada pada kedudukan belakang kenderaan sebagaimana kenderaan moden lain seperti porsche dan ferrari. Reka bentuk volkswagen terutamanya volkswagen jenis beetle mempunyai tarikan tersendiri kerana ianya berbentuk seakan bulat dan comel apabila dipandang. Ia juga kadang-kala dipanggil dengan pelbagai gelaran seperti kereta katak, kodok, kura-kura, kumbang dan herbie iaitu yang diadaptasi dari filem Herbie fully loaded lakonan aktres kesukaan remaja masa kini Lindsay Lohan. Ciri-ciri inilah yang menjadikan volkswagen kekal diminati oleh pelbagai lapisan masyarakat.

Kenderaan volkswagen sungguhpun telah dimamah usia tetap mempunyai nilai yang tinggi di pasaran. Nilai belian sesebuah kenderaan volkswagen biasanya bergantung pada keadaan kenderaan itu sendiri dan sejauhmana originaliti Volkswagen itu dipelihara. Di negara kita, sesebuah volkswagen boleh menjangkau sehingga RM 50,000 sebuah dan boleh juga didapati semurah RM 4,000 sebuah bergantung kepada tahun pembuatannya dan keadaan volkswagen itu sendiri.

Bukan sahaja di negara ini, di luar negara seperti di United Kingdom dan Amerika Syarikat, volkswagen lama (klasik) mempunyai nilai jualan yang tinggi di pasaran. Dianggarkan sesebuah volkswagen seperti di United Kingdom nilainya boleh didapati dengan harga £2,000.00 sehinggalah £20,000.00. satu harga yang mahal dibandingkan dengan harga kereta-kereta moden ketika ini di sana. Walaupun kenderaan volkswagen jenis beetle telah diperbaharui bentuknya supaya lebih moden, volkswagen beetle model lama tetap mendapat tempat di hati peminatnya.

Di negara ini, memiliki volkswagen menjadi satu keistimewaan kepada pemiliknya. Kadangkala pemilik volkswagen akan digelar dengan nama tambahan volkswagen dibelakang nama asalnya sebagai satu identiti untuk dikenali dan penduduk berdekatan di sekitar tempat tinggal pemilik volkswagen akan mudah mengecam seseorang melalui kenderaan volkswagen yang dimiliki.

Memiliki volkswagen bukan sahaja boleh dijadikan satu hobi yang menarik, malahan ia mampu menambah ramai kenalan untuk bertukar-tukar pandangan dan maklumat. Pemilik seawal usia 18 tahun hinggalah ada yang menjangkau 75 tahun tidak menjadikan umur sebagai halangan untuk mereka berkecimpung di dalam hobi memiliki kenderaan istimewa ini.

Atas inisiatif yang dibuat oleh beberapa peminat fanatik kenderaan ini terutama di Lembah Kelang, satu jalinan kerjasama diwujudkan untuk melahirkan satu wadah penyedia maklumat yang dinamakan sebagai Kelab Volkswagen Klasik Selangor (KVKS). Kelab ini yang telah aktif sejak lebih setahun yang lalu telah menjalankan pelbagai kegiatan-kegiatan riadah dan aktiviti kebajikan untuk ahli-ahli yang bernaung di bawah kelab ini.

Seiring dengan perkembangan ICT masa kini, KVKS menjadikan internet sebagai mekanisme berkesan untuk menyampaikan informasi dan perkembangan terkini kelab ini. Bermula dengan hanya lebih kurang 10-15 ahli, ia semakin meningkat dari hari ke hari yang mana sehingga kini telahpun melebihi jumlah 160 orang. Peningkatan jumlah ahli menunjukkan tanda positif bahawa hobi memiliki volkswagen adalah suatu hobi yang amat menarik.

Usaha yang berterusan oleh orang-orang kuat KVKS dilihat telah menarik pelbagai lapisan masyarakat untuk bersama-sama bukan sahaja sekadar mempunyai hobi meminati kenderaan volkswagen, tetapi menjadikan hobi ini sesuatu yang lebih berfaedah dengan adanya aktiviti-aktiviti yang mengeratkan hubungan silaturrahim sesama pemilik volkswagen.

Malahan, dengan wujudnya komuniti KVKS ini, jaringan para pemilik volkswagen semakin mudah untuk berkongsi pengetahuan, mendapatkan alat ganti, mencari bengkel-bengkel volkswagen yang sesuai dan menarik minat ahli-ahli baru serta mereka yang ingin tahu tentang keistimewaan kenderaan volkswagen. Bahkan, bukan itu sahaja, laman web KVKS terus dilawati bukan sahaja oleh pemilik di sekitar negeri Selangor, tetapi disokong oleh semua peminat volkswagen tanahair.

“Tahun 2009 adalah tahun yang cemerlang kepada KVKS” ujar En. Indera Shahril Mohd Shahid, Setiausaha Kelab Volkswagen Klasik Selangor ketika ditemui semasa program Konvoi Volkswagen ke Negeri Perak pada 18-20 Disember 2009. Beliau menambah, “Segala macam aktiviti telah dilaksanakan dengan jayanya sepanjang 2009”.

Bermula dengan wawancara secara langsung pengenalan KVKS bersama sebuah stesen televisyen swasta terunggul negara ini, sehinggalah aktiviti terakhir atau penutup 2009 iaitu Konvoi Volkswagen ke Negeri Perak pada 18-20 Disember 2009, KVKS menyajikan aktiviti menarik yang membuatkan para pemilik volkswagen terus menggilai kenderaan ini.

Setiap bulan, KVKS mengadakan perjumpaan dalam pelbagai bentuk seperti sesi TT, perjumpaan malam minggu, menonton persembahan live di restoran salah seorang ahli KVKS, jemputan kenduri dan keraian di rumah ahli-ahli KVKS.

Selain daripada perjumpaan, KVKS juga mengadakan aktiviti-aktiviti rekreasi seperti konvoi berkelah di Pantai Cherating, Pahang, Kem Nurnikman di Sg. Klah, Sungkai, Perak, Hutan Lipur di Ulu Bendul, Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Sg. Tekala di Semenyih, Selangor, Pantai Port Dickson, Negeri Sembilan, Bukit Lagong, Selayang, Selangor, Pantai Remis, Manjung, Perak dan banyak lokasi menarik di seluruh Malaysia.

Sebagai menutup tirai 2009 baru-baru ini, Kelab Volkswagen Melaka dengan kerjasama Kelab Volkswagen Klasik Selangor, Kumpulan Volkswagen Kuala Pilah, Negeri Sembilan dan Kumpulan Volkswagen Muar dan Johor Bahru telah sama-sama berganding bahu menjayakan Konvoi Volkswagen ke Negeri Perak pada 18-20 Disember yang lalu.

Bertempat di Lenggong dan Kuala Kangsar Perak, sebanyak 38 buah volkswagen dengan kapasiti peserta seramai 70 orang telah menyertai konvoi ini. Daripada 38 buah volkswagen tersebut, sebanyak 27 buah adalah dari model beetle sementara 11 buah adalah dari model kombi.

Daripada jumlah di atas, 7 buah volkswagen adalah daripada Kelab Volkswagen Melaka dan Kumpulan Volkswagen Muar dan Johor Bahru, 21 buah volkswagen daripada Kelab Volkswagen Klasik Selangor, 7 buah volkswagen daripada Kumpulan Volkswagen Kuala Pilah, Negeri Sembilan dan 3 buah volkswagen daripada rakan-rakan KVKS dari Alor Setar, Kedah.

Pekan kecil Lenggong yang selama ini sepi, tiba-tiba dikerumuni oleh “kumbang-kumbang” yang berkeliaran di sana-sini. Sepanjang 3 hari tersebut, mereka menjadikan Rumah Rehat Lenggong sebagai lokasi penginapan mereka.

Sepanjang berada di sana, para peserta telah menjalani pelbagai aktiviti seperti majlis ramah mesra bersama peserta-peserta konvoi, perkelahan di Lata Kekabu, gotong royong membersih Masjid Changkat Berangan, jemputan menghadiri undangan majlis perkahwinan anak Adun Kota Tampan YB Dato' Haji Shaarani Bin Mohamad, menaiki bot di jeti Seberang Pipit ke Kg. Durau untuk majlis ramah mesra bersama penduduk kampung, majlis BBQ, sesi titipan pengalaman dan cabutan bertuah, jualan alat ganti dan cenderamata volkswagen, lawatan ke Muzium Arkeologi, Kota Tampan dan lawatan ke Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar.

Salah seorang peserta wanita yang ditemui berkata, “konvoi ini benar-benar memberikan pengalaman manis kepada saya”, ujar Cik Siti Nur Azilah, seorang pelajar berumur 22 tahun, peserta tunggal wanita yang memiliki volkswagen model beetle tahun 1974. “Walaupun kereta saya menghadapi masalah pendawaian elektrik semasa dalam perjalanan ke gerai minuman sekitar Lenggong, tapi masalah dapat diatasi kerana kami membawa bersama mekanik volkswagen yang sentiasa mengikuti konvoi ini.”

Kegembiraan jelas terbayang di wajah semua peserta konvoi ini. Walaupun mengharungi perjalanan jauh memandu volkswagen yang berbeza dari kenderaan moden lain, ia memberikan kepuasan tidak terhingga kepada pemiliknya.

Dalam pada peserta-peserta konvoi ini menjalani aktiviti mereka, mereka juga tidak ketinggalan melakukan kebajikan dengan menyumbang sejumlah wang kepada Masjid Changkat Berangan dan penduduk di Kg. Durau sebagai derma masjid dan penghargaan kepada penduduk di atas layanan yang diberikan.

Kegilaan kepada volkswagen jelas dapat dilihat menerusi konvoi ini apabila masing-masing sentiasa akan membersihkan volkswagen mereka setiap kali sebelum sebarang aktiviti dijalankan. Mereka juga tanpa jemu-jemu berbual hal-hal yang berkaitan dengan kenderaan ini tidak mengira masa.

“Konvoi ini adalah konvoi terbaik yang pernah dijalankan setakat ini”, kata En. Mazlan atau lebih dikenali sebagai Abang Apex di kalangan peserta-peserta konvoi. Beliau tiba lewat dalam konvoi ini kerana anaknya mengalami kemalangan jatuh motorsikal sehari sebelum konvoi ini berlangsung. Disebabkan tidak mahu menghampakan keinginan anaknya yang lain yang ingin berkonvoi volkswagen, maka En. Mazlan memandu beetlenya bersendirian bersama keluarganya dari Klang ke Lenggong.

Sesungguhnya hobi memiliki volkswagen menyatukan pelbagai lapisan masyarakat. Tidak kira muda, tua, lelaki, perempuan, pelajar atau bekerja, mereka semua bersatu dengan semangat muhibbah di atas hobi yang bernama volkswagen.

Tambah En. Indera Shahril lagi, “Insya Allah, selain daripada aktiviti konvoi, tahun 2010 akan dipenuhi dengan pelbagai aktiviti baru yang lain dari yang lain daripada tahun 2009 antaranya yang sedang dirancang iaitu Drag VW Malaysia 2010 dan Konvoi Muhibbah KVKS ke Indonesia.” Ujarnya lagi, “Saya amat mengharapkan sokongan padu daripada semua ahli-ahli KVKS dan rakan-rakan volkswagen dari negeri-negeri lain bagi menjayakan hasrat ini.”

Bagi mengetahui lebih lanjut maklumat berkenaan Kelab Volkswagen Klasik Selangor, bolehlah melayari laman web kelab ini di www.vwclubselangor.webs.com atau taip Kelab Volkswagen Klasik Selangor untuk menyertai mereka di facebook. - Bersama Memupuk Muhibbah -


Wednesday, April 14, 2010

Jom!! ramai-ramai pergi kat sini.... meriah!!!!! (junk sale)



Date: Friday, April 23, 2010
Location: plaza sentosa
Street: 3rd Floor , Block G , Plaza Sentosa , Jalan Sutera , Taman Sentosa , Johor
Bahru,
Malaysia, 80150
City/Town: Johor Bahru, Malaysia
view Map

Description:

"Thought of buying something different from others? Or get some vintage clothes? JUNK sale will fulfill your needs and hungers!!! JUNK sale is a party which is organized by JUNK JUNKIES. In this party you can find tonnes of clothes, specs, pants, dresses, hats, and loads of good tunes will be presented by JUNK JUNKIES’ DJs!!! OK so we just needed an excuse to throw this party. SMASHING MUSIC, FASHIONS!!! Let us all get together while we broaden our social circles, bruise our eardrums. WE MUST NOT MISS IT!!!"
if you're interested in booking a spot and selling things,
per spot would be (((RM35..)))

((pls !call))
((pls don't sms))
0167141002 halin...

bebelan:
kepada JOHOrean, ape lagi.. Jom grak ramai2 pada 23/4/10 nie kat plaza sentosa, bawak memberszz2 or family n kasi gegarrr!!!!......

posted by anazeyy
anazeyy@yahoo.com

Saturday, April 10, 2010

kisah bdk tmpt aku..


alkisah aku nak cerite pasal budak kt tmpt aku keje..ada la bdk nie..kt sne terkenal dgn nmenye..ZAKIAH..me kampong..tp famous mcm artis..jd kejaran 2 org jejaka..sorg ensem sorg lg belon..

Nk jd cerite,2 org mngkuk bodoh nie suke maut kt minah nie..tp mlg nye c belon nie pth ati plak sbb minah nie x accept dye..yg mmt sowg ag nie..not bad,tp husband org..umo plak da 30 nk msok 40..tuh pn x sdar dri..da tue kutuk..ank 3 pn nk prasan mude..yg kwn aku nie..x tawu ap yg special kt mamat nie smpi dye mcm org gile asyik trigt kt mamat tuh...

Apa pn..dlm tarikan kehenseman mamat nie ttp ada kelemahannya...dlm hensem dye gigi dye ada masalah la..umo pn blm 60..tp da pki gigi palsu..mule2 aku pn x perasan..tp bler dye teliti gigi mmt tuh bru la sah kepastiannya..so aku pn mcm x de keje laen..aku pun join skali tgk gigi bro tuh..gigi dye ada goyang la mse mkn chewing gum..mse bckp pn goyang..sjak dr stuh ktorg pgl dye abg gigi joget..yg si belon nie plak..ada jga goyang dye..mamat belon nie melayu..tp mcm india..kepala ada goyang..pling kelakar mse dye nek motor..mcm org tgh bjoget ats motor..kepala goyang kiri kanan..mse bjln pn kpala asyik geleng je...nk tawu knp??nie sbb bdn dye x dpt nk tmpng kpala dye yg berat..lg berat dr perot dye..


di sebbkn c belon nie x dpt pikat kwn aku..dye pn pikat awek sabah umo dlm 24 thn..baek pnye cover awek nie..x der sorg pn tawu yg dye nie janda ank 3..kalo tgk body mcm anak dare fresh meat..bler selak bju tgk perut da mgelebeh mcm org lpas bsalin..mcm ne aku tawu..mata aku slalu tjm tgk 'aset' org..so nk d abiskn story kwn aku ngn c belon nie nasib nye sme je..msg2 dpt partner ada msalah gigi..yg sorg dpt gigi goyg..yg c belon dpt gigi ompong..apa la rse ciom org x de gigi???nenek aku pn gigi pnuh gi..oleh itu..nk cari psngn ko tgk la gigi dye dlu..kalo x..myesal ko nti..terasa KOSONG mlot...x pn ada yg BERGOYANG molot ko nti..wasalam

From: Ainul Firdaus
email: ainul_firdaus@yahoo.com

Friday, April 9, 2010

Pocong Jalan Blora 2010

sinopsis:
sebuah kisah seram yang......ermm.., hehe aku sendiri pun tak tahu sebab aku belom tengok lagi citer ni, walaupon aku da lame upload citer nie mase die tengah hot releas dulu....

















upload tak abes-abes...



aku ada upload satu citer nie, citer hantu indon. tapi setiap aku upload pape mesti xpenah smpai habis.. nape ek??? ish!! tension tol, sume keje asik pending jek.. tak penah nak setel awal....

Tuesday, April 6, 2010

Yonex All England Open Final 2010: Chong Wei vs. Tago SDTVRip (2010) Mediafire Links


Synopsis:
Lee Chong Wei, the man who has dominated the Super Series circuit without winning the major titles, went some way to improving his big occasion record by capturing the All-England Open.

Genre:Sport

Download Link:
or
or

National Geographic Megafactories Lamborghini HDTV (2010) avi Mediafire Links


Synopsis:
Lamborghinis factory in SantAgata Bolognese, Italy [ALT: 20 miles/30 kilometers north of Bologna) is building its fastest car ever the Murcielago SV, of which just 350 will be made. The $450,000 Murcielago SV launches from 0 to 62 miles per hour in just 3.2 seconds and can achieve a top speed of 212 miles per hour. The factory builds the car almost entirely by hand including its engine and body. The car is also painted and assembled by hand, including installation of the famous Lamborghini scissor doors. Every car is custom-built to order, and only 2.7 cars are completed per day.

Genre:Documentary

Download Link:
(AVI 350 MB)
part 1 - Mediafire
part 2 - Mediafire
or
http://www.megaupload.com/?d=K989TDVZ
or
Watch Online - http://www.videoweed.com/file/6x0fw17oic058

National Geographic Megafactories Audi HDTV (2010) avi Mediafire Link


Synopsis:
Audi AG (Xetra: NSU) is a German manufacturer of automobiles marketed under the Audi brand. The company is headquartered in Ingolstadt, Germany and has been a wholly-owned (99.55%) subsidiary of the Volkswagen Group (Volkswagen AG) since 1964. Volkswagen Group relaunched the Audi brand with the 1965 introduction of the Audi 60 range. Shortly thereafter the name was acquired as part of Volkswagen’s purchase of the Auto Union assets from former owner, Daimler-Benz. The company name is based on the surname of the founder August Horch, the name itself an English cognate with the English word “hark”, meaning listen — which when translated into Latin, becomes Audi.

Genre:Documentary

Download Link:
or
or

Konsert Roket Destinasi Bintang SDTVRip (2010) Astro Ria mkv Mediafire Links


Synopsis:
Konsert Roket! Destinasi: Bintang menampilkan Aril, Akim dan Hafiz. Adakah Aril mampu membawakan lagu "Starlight" yang dipopularkan kumpulan Muse dari United Kingdom dengan bagus?. Apakah pula reaksi penonton apabila mendengar lagu terbaru, Inilah Cinta hasil ciptaan Akim sendiri yang berkisar tentang luahan perasaannya terhadap cinta. Berjayakah pula Hafiz yang juga juara AF7 menjiwai lagu Allahyarham Sudirman "Antara Hujan dan Airmata" yang penuh melakonlik dengan begitu baik sekali?

Genre:Konsert

Download Link:
(MKV 538 MB)
or

Friday, April 2, 2010

The Hoppers & Ahli Muzik: Ep 1

The Hoppers & Ahli Muzik: Ep 1

Nikon COOLPIX S8000 new 2010 release


muahahaha... korang tengok nie ade bende baru yang cam best...



Main Features:
  • The thinnest camera*1 in its class
  • Wide-angle 10x zoom, NIKKOR ED glass lens
  • Macro shooting from as close as 1cm (0.4 in.)
  • 14.2 effective megapixels for high-resolution images
  • High performance optical lens shift VR image stabilization
  • High ISO 3200 capability at any image size up to its maximum of 4320 x 3240 pixels
  • New Enhanced Motion Detection*2 for sharp, steady results
  • New advanced flash control for clear and beautiful flash shots
  • 3-in., approx. 921k-dot TFT LCD with Clear Color Display
  • New Creative Slider for applying effects onto images
  • Movie shooting at HD 720p for high-definition images with stereo sound
  • Smart Portrait System with Skin Softening
  • Subject Tracking
  • Scene Auto Selector provides quick, carefree picture-taking in a variety of situations
  • Quick Retouch for the best balance of contrast and saturation
  • USB charging via Charging AC Adapter EH-68P/EH-68P (AR) or PC
*1 Among compact cameras equipped with an optical zoom lens capable of zooming in at 10x or
more as of December 29, 2009 (according to research conducted by Nikon Corporation).
*2 Does not operate at some settings.


Specifications:
Effective pixels:

14.2 million

Image sensor:

1/2.3-in. CCD; total pixels: approx. 14.48 million

Lens:

10x zoom NIKKOR; 5.4-54.0mm (equivalent with 35mm [135] format picture angle: 30-300mm); f/3.5-5.6; Digital zoom: up to 2x (35mm [135] format picture angle: 600mm)

Focus range (from lens):

50 cm (1 ft. 8 in.) to infinity (∞), Macro mode: 1 cm (0.4 in.) to infinity (∞)

Monitor:

3-in., approx. 921k-dot, wide-viewing angle TFT LCD with anti-reflection coating

Storage media:

Internal memory (approx. 32 MB), SD memory cards*1

Image size (pixels):

4320 x 3240★ (14M), 4320 x 3240 (14M), 3264 x 2448 (8M), 2592 x 1944 (5M), 2048 x 1536 (3M), 1024 x 768 (PC), 640 x 480 (VGA), 4224 x 2376 (16:9)

Vibration Reduction (VR):

Lens shift VR

ISO sensitivity:

ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, Auto (auto gain ISO 100-1600), Fixed range auto (ISO 100-400, 100-800)

Interface:
Hi-Speed USB

Power sources:
Rechargeable Li-ion Battery EN-EL12 (supplied), Charging AC Adapter EH-68P/EH-68P (AR) (supplied), AC Adapter EH-62F (optional), Battery Charger MH-65 (optional)

Battery life*2:

Approx. 210 shots with EN-EL12 battery

Dimensions (W x H x D):

Approx. 103.0 x 57.0 x 27.3 mm (4.1 x 2.3 x 1.1 in.) excluding projections*3

Weight:

Approx. 183 g (6.5 oz.) with battery and SD memory card*3

Supplied accessories*4:

Rechargeable Li-ion Battery EN-EL12, Charging AC Adapter EH-68P/EH-68P (AR), USB Cable UC-E6, Audio Video Cable EG-CP14, Strap AN-CP19, Software Suite CD-ROM

Optional accessories:

AC Adapter EH-62F, Battery Charger MH-65

*1 Not compatible with Multi Media Cards (MMC).
*2 Based on CIPA industry standard for measuring life of camera batteries. Measured at 23°C (73°F); zoom adjusted with each shot, built-in flash fired with every other shot, image mode set to Normal.
*3 Method of noting dimensions and weight is in accordance with CIPA DCG-005-2009 guideline.
*4 Supplied accessories may differ by country or area.

Specifications are subject to change without any notice or obligation on the part of the manufacturer. February 2010.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails