rakan-rakan sampul gula-gula

Wednesday, February 3, 2010

15Malaysia: Satu Projek Filem Pendek

Posted by zeyy at 4:33 PM Labels: 15malaysia, filem pendek, Malaysia

Baca Saya!
15Malaysia adalah satu projek filem pendek. Ia terdiri daripada 15 filem pendek dihasilkan oleh 15 pembikin filem Malaysia. Filem-filem ini bukan sahaja memaparkan isu-isu sosio-politik di Malaysia, malah turut menampilkan nama-nama terkemuka di Malaysia termasuklah pelakon, ahli muzik dan ahli politik yang dikenali ramai. Anda boleh anggapkan filem-filem ini sebagai filem ringkas funky yang dihasilkan oleh 15 suara hati rakyat Malaysia untuk orang Malaysia.
Sila masuk dan buat macam rumah sendiri.

Tontonilah filem-filem kami. Lihatlah gambar-gambar kami. Tinggalkan komen-komen anda. Paparkan filem-filem anda sendiri. Dapatkanlah cenderamata yang unik. Sertailah pertandingan kami. Bersahabatlah dengan kami. Sebarkanlah berita ini. Muat turunlah apa-apa yang anda mahu…Kami tidak akan caj satu sen pun.

Simple!Projek yang dijayakan oleh anak Malaysia yang kraetif-kraetif ini mendapat sokongan daripada P1 Wimax. 15Malaysia menarik kerana menampilkan individu yang dikenali ramai seperti Nik Aziz dan Khairy Jamaludin (KJ). Ramai yang menunggu bagaimanakah rupa KJ berlakon sebagai pemandu teksi dalam filem pendek bertajuk Meter. Mesti agak funny disitu. KJ driver teksi?...

Website

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails